اثر نسبت هاي متفاوت آمونيوم به نيترات بر رشد و عملکرد چند رقم توت فرنگي
اثر نسبت هاي متفاوت آمونيوم به نيترات بر رشد و عملکرد چند رقم توت فرنگي (Fragaria xananassa Duch) |
نویسندگان: حقيقت افشار مهديه, بابالار مصباح, كاشي عبدالكريم, عبادي علي, عسگري محمدعلي |
* |
چکیده:
اين پژوهش در دو فصل متفاوت (تابستان و زمستان) در گلخانه ها و آزمايشگاه هاي گروه علوم باغباني دانشکده کشاورزي دانشگاه تهران انجام شد. در اين مطالعه چهار رقم توت فرنگي به نام هاي آليسو، سلوا، گاويتا و کامارسا کشت شد و تغذيه بوته ها با استفاده از پنج محلول غذايي، حاوي مقدار ثابت نيترات و مقدار متغير آمونيوم انجام گرفت. در تابستان وزن خشک اندام هوايي و نسبت آن به وزن خشک ريشه به ترتيب با افزايش نيتروژن آمونيومي از صفر به 0.25 و از 0.25 به 0.5 ميلي مولار به حداکثر مقدار خود رسيد. نيتروژن آمونيومي سبب کاهش وزن خشک ريشه شد. رقم آليسو و رقم سلوا به ترتيب بيشترين وزن خشک اندام هوايي و وزن خشک ريشه را در بين چهار رقم داشتند. رقم گاويتا بيشترين تعداد ساقه رونده را توليد نمود. در زمستان، وزن خشک اندام هوايي و نسبت آن به وزن خشک ريشه در ارقام تغذيه شده با محلول غذايي محتوي 2 ميلي مولار آمونيوم حداکثر بود. با افزايش آمونيوم از صفر به 0.5 ميلي مولار، عملکرد ميوه کاهش و بعد افزايش يافت. رقم سلوا بيشترين وزن خشک ريشه و ميوه و رقم گاويتا بيشترين عملکرد و وزن تر ميوه را داشتند. رقم کامارسا بيشترين وزن خشک اندام هوايي را توليد نمود. در تابستان وزن خشک اندام هوايي و نسبت آن به وزن خشم ريشه به طور معني داري بيشتر از زمستان بود. در کل محلول غذايي محتوي 2 ميلي مولار آمونيوم و رقم گاويتا به علت توليد عملکرد بالا توصيه مي شوند. |
كليد واژه: نيتروژن آمونيومي، نيتروژن نيتراتي، توت فرنگي، رشد رويشي، رشد زايشي |
[ بازدید : 7204 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]
[ 23 / 9 / 1393 ] [ 18:54 ] [ محمد گویلی فوق لیسانس باغبانی 09188711725 ]
[ ]