تاثير دو نوع اسانس در كنترل بيماريهاي قارچي بعد از برداشت دو رقم توت فرنگي
تاثير دو نوع اسانس در كنترل بيماريهاي قارچي بعد از برداشت دو رقم توت فرنگي
دکتر تیمور جوادی
اسانس دو گياه زيره سياه ( Carum carvi ) و زنيان ( Carum copticum ) كه متعلق به خانواده Apiaceae هستند استخراج و بر عليه بيماريهاي قارچي بعد از برداشت توت فرنگي در شرايط طبيعي و درون شيشه اي آزمايش گرديدند. هدف از اين مطالعه تعيين توانايي اين اسانس ها برعليه عوامل بيماريزاي بعد از برداشت با تاكيد بر استفاده احتمالي از آنها در آينده به عنوان يك جانشين براي تركيبات ضد فساد بود. اثرات قارچكشي اين اسانس ها بر روي ميوه هاي سالم و ميوه هايي كه مصنوعاً با اسپور قارچ آلوده شده بودند در دو رقم كردستان و كاماروسا آزمايش گرديد. در مورد آخر، اسپور دو قارچ Rizhopus stolonifer و Aspergillus nigra بر روي ميوه هاي سالم با غلظت 106 اسپور در ميلي ليتر اسپري گرديدند. ميوه هاي آلوده نشده با هر دو اسانس در غلظت هاي 0 ، 300 و 600 پي پي ام تيمار شدند. ميوه هاي آلوده با دو اسانس در غلظت هاي 0 ، 500 و 1000 پي پي ام تيمار گرديدند. سپس ميوه ها در يخچال در دماي 1±5 درجه سانتيگراد نگهداري شدند. نتايج نشان داد كه هر دو اسانس به طور معني داري درصد بيماري قارچي را در دو رقم توت فرنگي كاهش دادند. اسانس ها ( در غلظت 0، 150، 300، 450، 600، 750 و 900 پي پي ام) به منظور فعاليت قارچ كشي بر عليه دو قارچ Rhizopus stolonifer و Penicillium sp. در شرايط درون شيشه اي آزمايش گرديد. اسانس ها در محيط درون شيشه اي خاصيت جلوگيري از رشد قارچ را نشان دادند. نتايج نشان داد كه اسانس ها سبب كاهش نمو كلوني عوامل بيماريزاي تحت آزمايش شدند. اسانس ها جوانه زني اسپور R. stolonifer و Penisillum sp. با توجه به غلظت كاهش دادند. توليد اسپور در غلظت 900 پي پي ام هر دو نوع اسانس كاملاً متوقف شد.
دکتر تیمور جوادی
اسانس دو گياه زيره سياه ( Carum carvi ) و زنيان ( Carum copticum ) كه متعلق به خانواده Apiaceae هستند استخراج و بر عليه بيماريهاي قارچي بعد از برداشت توت فرنگي در شرايط طبيعي و درون شيشه اي آزمايش گرديدند. هدف از اين مطالعه تعيين توانايي اين اسانس ها برعليه عوامل بيماريزاي بعد از برداشت با تاكيد بر استفاده احتمالي از آنها در آينده به عنوان يك جانشين براي تركيبات ضد فساد بود. اثرات قارچكشي اين اسانس ها بر روي ميوه هاي سالم و ميوه هايي كه مصنوعاً با اسپور قارچ آلوده شده بودند در دو رقم كردستان و كاماروسا آزمايش گرديد. در مورد آخر، اسپور دو قارچ Rizhopus stolonifer و Aspergillus nigra بر روي ميوه هاي سالم با غلظت 106 اسپور در ميلي ليتر اسپري گرديدند. ميوه هاي آلوده نشده با هر دو اسانس در غلظت هاي 0 ، 300 و 600 پي پي ام تيمار شدند. ميوه هاي آلوده با دو اسانس در غلظت هاي 0 ، 500 و 1000 پي پي ام تيمار گرديدند. سپس ميوه ها در يخچال در دماي 1±5 درجه سانتيگراد نگهداري شدند. نتايج نشان داد كه هر دو اسانس به طور معني داري درصد بيماري قارچي را در دو رقم توت فرنگي كاهش دادند. اسانس ها ( در غلظت 0، 150، 300، 450، 600، 750 و 900 پي پي ام) به منظور فعاليت قارچ كشي بر عليه دو قارچ Rhizopus stolonifer و Penicillium sp. در شرايط درون شيشه اي آزمايش گرديد. اسانس ها در محيط درون شيشه اي خاصيت جلوگيري از رشد قارچ را نشان دادند. نتايج نشان داد كه اسانس ها سبب كاهش نمو كلوني عوامل بيماريزاي تحت آزمايش شدند. اسانس ها جوانه زني اسپور R. stolonifer و Penisillum sp. با توجه به غلظت كاهش دادند. توليد اسپور در غلظت 900 پي پي ام هر دو نوع اسانس كاملاً متوقف شد.
[ بازدید : 3654 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]
[ 24 / 11 / 1393 ] [ 23:37 ] [ محمد گویلی فوق لیسانس باغبانی 09188711725 ]
[ ]